Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

"Augstākā izglītība – investīcija Tavā nākotnē” – notikusi pasākuma otrā daļa

24.03.2022
 
Pasākuma “Augstākā izglītība – investīcija Tavā nākotnē” otrā daļa tika sadalīta trīs dienās. Katru pasākumu ar uzrunu sāka Daugavpils būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska. Direktore uzsvēra labu, izglītotu speciālistu nepieciešamību un trūkumu darba tirgū un akcentēja, ka Daugavpils būvniecības tehnikuma diploma saņemšana ir tikai sākuma punkts sevis un savas karjeras attīstībā.

22. martā pasākums notika klātienē, kur programmu “Autotransports”, “Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģija”, “Būvniecība” un “Būvdarbi” otro, trešo un ceturto kursu izglītojamajiem bija iespēja satikties ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Daugavpils studiju un zinātnes centra direktoru Ivanu Griņeviču un uzzināt par tālākizglītības iespējām tepat Daugavpilī.

Izglītojamie iepazinās ar mācību programmām, prakses iespējām, mācību organizēšanu, budžeta vietu sadalījumu un novērtēja, ka gandrīz visi RTU DSZC studenti mācās par valsts finansejumu.

23. martā par tālākizglītības iespējām stāstīja Rīgas Tehniskā universitātes (RTU) transporta institūta automobiļu katedras vadītāja p. i. Gundars Zalcmanis un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lolita Kivleniece-Kuzņecova. Gundars akcentēja, ka RTU ir modernākais inženierzinātņu centrs Baltijā, kur ir vairāk kā 6000 budžeta vietu studējošiem, un ka RTU studenti ir augsti pieprasīti speciālisti darba tirgū. Lolita pastāstīja par RTA studentu iespējām, pieminot, ka augstskola ir 2. labākā augstskola Latvijā pēc “U-Multirank reitinga”, kā arī aicināja visus interesentus pievienoties Informācijas dienai, kas notiks 8. aprīlī.

Dagdas “Ēdināšanas pakalpojumi” programmu otro, trešo un ceturto kursu izglītojamajiem ar tālākizglītības iespējām 24. martā tiešsaistē iepazīstināja Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) 3. kursa studente Renāte Ruska. Renāte ļoti sīki izstāstīja par pārtikas produktu tehnoloģiju, pārtikas kvalitātes un inovācijām, ēdināšanas un uzņēmējdarbības programmām, kā arī par LLU studentu iespējām, tradīcijām un uzņemšanas nosacījumiem, arī aicinot uz LLU Atvērto durvju dienu, kas notiks 14. maijā.

Izsakām pateicību viesiem, kuri ar prieku pieņēma aicinājumu piedalīties šajā pasākumā!
  
  


Sagatavoja: Jeļena Viršuta
Pedagogs karjeras konsultants

« atpakaļ